10 Kadotips voor een steuntje in de rug

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 12:48

Ik lig half bloot, met mijn benen wijd in de stoel van de gynaecoloog, als zij de onderzoekskamer binnen stapt. Ze kijkt en begint hard te lachen. “Ja, sorry..” zegt ze “...ik moet zo ontzettend hard lachen om je sokken!”. Het is ijs is gebroken en ik voel een golf van ontspanning in mijn lijf komen.

Het is Week van de Vruchtbaarheid. Een week waarbij aandacht word gegeven aan vruchtbaarheid. Helaas is zwanger worden voor maar liefst 1 op de 6 mensen niet vanzelfsprekend. Een thema wat mijn raakt, omdat ik ongewenst kinderloos ben.

Als zwanger worden niet lukt, komen veel stellen terecht in ziekenhuis voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Een traject dat ik als zwaar heb ervaren en waarbij hulp en steun uit de omgeving zo ontzettend fijn kan zijn. Maar hoe doe je dat als omstander?

Op mijn blog geef ik 10 kado tips wat je kan geven aan een vrouw die voor of in een traject staat om zwanger te raken. Bijvoorbeeld een paar grappige sokken. Waarschuw je haar er wel voor dat het op de lachspieren van de arts kan werken?

Tip: Als je klikt op de foto van het product, kom je meteen in de webshop terecht!

 

Foto: Berdien Westland https://berdienwestland.nl/

 

_____________________________________________

Vrolijke sokken!

 

Tijdens vele onderzoeken gedurende het traject mogen vaak de sokken aangehouden worden. Een paar fijne sokken geeft zelfvertrouwen maar kan ook een ijsbreker zijn als de arts zijn aandacht daar even op legt. 

Me-time!

 

Het creëren van een rust momentje is altijd fijn maar in een traject al helemaal. Iets fijn voor onder de douche is daarom altijd een dankbaar kadootje. 

Maansteen!

 

De maansteen is de steen van hoop. Zij staat voor intuïtie, liefde, vruchtbaarheid en gevoel. Maansteen kan veilig gedragen worden bij een vroege zwangerschap. De gedachte achter de werking van deze steen, geeft de draagster een steuntje in de rug.

Schrijven helpt!

 

In een traject gebeurt er veel in korte tijd. Het is fijn om een klein dagboek bij te houden of altijd een notitieboek bij de hand te hebben om gedachtes op te schrijven. Een mooi notitieboekje is daardoor een geschikt kado en misschien wel een boekje wat voor het leven bewaard word. 

Warmte!

 

Met het kado van een dekentje, geeft je letterlijk warmte en een lange knuffel kado. Als het even tegen zit in het traject is het fijn om lekker weg te duiken op de bank met dekentje.

Chocolade maakt alles beter!

 

Iets te smullen, bijna iedereen word er wel blij van. Kies bijvoorbeeld deze lekkerste brownies. Ze worden bezorgd op de deurmat en zijn van bijzonder goede kwaliteit.

Milestone kaarten!

 

Veel vrouwen vinden het fijn foto's te maken van de bijzondere momenten in het traject. Deze milestone kaarten zijn toffe toevoegingen op de foto, waardoor de foto nét iets meer zegt dan het beeld alleen. 

Medicijn tasje!

 

Het hebben van een etui voor medicatie, is een musthave. Deze etui heeft een mooie boodschap voor de gebruikster wat haar keer op keer zal bemoedigen. You've got this!

 

Bewaarbox!

 

In een traject is er vaak behoefte om documenten, gebruikte medicatie, echo's van onderzoeken en misschien een dagboek te bewaren. Deze houten bewaarbox kun je laten bedrukken met een mooie tekst naar keuze. Je geeft hiermee een kado voor altijd. 

Sjaal!

 

Een sjaal doet het altijd goed als kadootje voor of tijdens een traject. Door een kleur te kiezen die de draagster goed staat, geeft je haar een beetje zelfvertrouwen terug in een periode waarin de hormonen door haar lijf gaan. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.